Gevelrenovatie

Wanneer is een gevel toe aan gevelrenovatie? De buitenkant van een huis heeft veel te voorduren, het staat in weer en wind buiten. Regen, wind, vorst en de zon zorgen ervoor dat de voegen na een heel aantal jaren steeds slechter worden. Ze worden poreus en na verloop van tijd kunnen de voegen er zelfs uitvallen. Mocht dat gebeuren dan kan je vochtinslag in de muren krijgen. Je huis word dan vochtiger, je ramen kunnen van binnenuit vochtaanslag krijgen en zelfs schimmel kan in je woning ontstaan. Om deze ellende te voorkomen moet je op tijd je gevel laten renoveren.       

De gevel word gereinigd, uitgehakt en opnieuw gevoegd. En als de klant wil dan word hij nog geïmpregneerd.

Reinigen

Het reinigen van een gevel kan op verschillende manieren gedaan worden. Het kan bij lichte vervuiling gedaan worden met een zware hogedruk reiniger. Bij wat zwaardere vervuiling van de stenen word er vaak gezandstraald. Zandstralen word meestal gedaan op gele stenen. In extreme gevallen is het nodig om chemisch te reinigen. Dan word de muur gedaan met een chemisch goedje wat de gevel weer zuiver maakt. Als de muur gereinigd is dan word de muur uitgehakt.

Uithakken.

Het uithakken van de voegen word meestal gedaan op lucht. Op een grote compressor worden de slangen aangesloten waarop een luchthamer met beitel op aangesloten worden. Hiermee kunnen de voegen uitgehakt worden. Soms word het elektrisch gedaan, dat is een hakhamer die op stroom werkt. Soms zijn de voegen nog erg hard en moeten ze er uitgeslepen worden met een slijptol.

Als alles uitgehakt is kan de muur weer opnieuw gevoegd worden, en eventueel daarna nog geimpregneerd worden.

Impregneren.

Impregneren is een waterafstotende vloeistof die op de muur gespoten word. Deze vloeistof word een beschermlaagje op je muur en op het voegwerk. Het water loopt nu over de muur en trekt er niet in. Zo is je muur beschermd en heb je er nog langer plezier van!

gevelrenovatie