Schoorsteenrenovatie

Waarom moet een schoorsteen gerenoveerd worden?

Een schoorsteen staat bovenop je dak, in weer en wind en heeft dus heel veel te voorduren. Als je je schoorsteen nooit zou renoveren dan krijg je lekkages. Schoorsteenrenovatie is dus altijd verstandig om onnodige extra kosten te voorkomen.

Waardoor kan lekkage ontstaan?

Kapotte voegen.

Voegen zorgen er niet alleen voor dat uw schoorsteen er mooi uitziet maar hebben een belangrijke functie. Zonder voegen kan de regen makkelijk binnen dringen, en krijgt u lekkages. Voegen gaan vaak kapot door ouderdom of door vrieskou.

Dun of geschuurd lood.

Het lood zorgt voor een waterdichte verbinding tussen het dak en de schoorsteen. Een lekkage kan veroorzaakt worden door slecht, dun, of geschuurd lood rondom de schoorsteen. 

Scheur in de bovenplaat.

De bovenkant van een schoorsteen is van cement en word de bovenplaat genoemd. Deze plaat is erg belangrijk omdat hij de vier muren van de schoorsteen bij elkaar houd. Als deze cementte bovenplaat poreus word dan kan hij gaan scheuren. Hierdoor kunt u lekkage krijgen, en de stenen van de schoorsteen kunnen hierdoor los gaan liggen.

Hoe gaat schoorsteenrenovatie in zijn werk?

Eerst gaan we kijken wat er allemaal nodig is.

Soms is alleen uithaken, reinigen en opnieuw voegen voldoende, zo ziet uw schoorsteen er weer als nieuw uit en kan hij er weer jaren tegen. Wel is aan te raden ook uw schoorsteen te impregneren. Dit is een beschermlaagje over uw stenen en voegen waardoor het regenwater er langs loopt en niet in de stenen en voegen trekt.

Het lood moet soms helemaal vervangen worden maar soms is het lood nog in goede staat maar zit het los. Dan word dit opnieuw vast gezet en dan hoeft het lood niet geheel vervangen te worden.

Het is vaak nodig om de bovenplaat te vervangen of opnieuw aan te smeren zodat ook de bovenkant er ook weer tegenaan kan.

Vaak word schoorsteenrenovatie samen gedaan met gevelrenovatie.

Offerte opvragen?

Heb jij het idee dat jouw schoorsteen wel een opknap beurt kan gebruiken neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte.

Je kunt bellen of een appje sturen naar: 0625156395